Főoldal Nyíl Lapszámok Nyíl Változások és új lehetőségek az agráriumban

Változások és új lehetőségek az agráriumban

A beköszönő nyárral új támogatási lehetőségek, adminisztrációs változások jelentek meg az agrár területeken, ezekhez és az oly sok gondot okozó növényvédelemhez is segítséget nyújtunk júniusi számunkban.

Zsizseg az agrárium – új támogatások, új szabályok

Módosultak az agrártámogatások igénybevételének egyes szabályai, és a fiatal mezőgazdasági termelőknek is figyelniük kell a megváltozott előírásokra, hogy kérvényeiket az új szabályoknak megfelelően tudják benyújtani. Cikkünkben ismertetjük a részleteket.

Agrárügyintézés tudatosan: aktuális kérdések és jogszabályi változások

A haszonbérleti szerződések ügyintézési kérdéseiről, szerződés hosszabbításról, megszűnésről és más fontos kérdésekről is tájékoztatást kaphattunk a MAGOSZ főtitkárától. Ezek mellett az egyéb agrárügyintézési feladatokról, határidőkről és jogszabályi változáskról is szó esett.

Növényvédelmi problémák június hónapban

Az első nyári hónap beköszöntével a növényvédelem területén egyre inkább a kapás növényekre kell a gazdáknak gondot fordítania. Az ilyenkor fellépő leggyakoribb problémákról szól e havi cikkünk.

A NÉBiH tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések tapasztalatai

Tavaszi szezonális élelmiszerlánc-elleőrzést tartott a NÉBiH, hogy biztosítsák, csak a megfelelő minőségű élelmiszerek kerülhesssenek a vásárlók asztalára. Cikkünkben bemutatjuk a zárójelentésben közzétett eredményeket.