Főoldal Nyíl Lapszámok Nyíl Növényvédelem és vízgazdálkodás, újdonságok a mezőgazdaságban és az adatszolgáltatásban.

Növényvédelem és vízgazdálkodás, újdonságok a mezőgazdaságban és az adatszolgáltatásban.

Júliusi lapszámunkban a területet érintő jogszabálymódosítások és adminisztrációs kötelezettségek mellett növényvédelmi kérdésekkel, és a vízkészlet-gazdálkodásról szóló cikksorozatunk első részével is találkozhatnak.

Letöltöm a lapszámot

Módosított jogszabályok, tervezett források – újdonságok a mezőgazdaságban

Hogyan igazodjunk el a változó jogszabályi környezetben? Cikkünkben segítséget nyújtunk az újabb és újabb támogatások és lehetőségek bemutatásával.

A permetezési napló elektronikus jövője: új rendszerek és kötelezettségek

Az elektronikus gazdálkodási napló több adatszolgáltatási kötelezettséget teljesít, többek között a permetezési naplót is ezen a felületen lehet vezetni. Az Agroinform webináriumán Várszegi Gábor, a Nébih Genetikai Erőforrások Igazgatóságának igazgatója mutatta be az idei aktualitásokat.

Növényvédelmi problémák július hónapban

Hiába forró a nyár középső hónapja, ez a kártevőknek nem okoz problémát, így a szakembereknek ebben a hónapban is adnak feladatot, melyekhez cikkünk is segítséget nyújt.

A klimatikus viszonyok és a növekvő vízigények hatása a hazai felszíni és felszín alatti vízkészletekre (1. rész)

Milyen hatással van az emberiség és a klímaváltozás a felszíni és felszín alatti vizekre? Mi az a vízstressz? Milyen kérdéseket vet ez fel a vízgazdálkodásban? Most induló cikksorozatunkban ezekre a kédésekre keressük a választ.