Főoldal Nyíl Lapszámok Nyíl Idénymunkások a gazdánál

Idénymunkások a gazdánál

Ha nyár, akkor munka és munkaerőhiány. A megoldás az idénymunka, a szünidős diákok foglalkoztatása lehet, de csak a megfelelő körültekintés mellett.

Letöltöm a lapszámot

Idénymunkások a gazdánál

Évről-évre visszatérő gondja a gazdáknak, hogy a mezőgazdasági munkák dandárja idején nincs elég munkáskéz. A megoldás az idénymunka, a szünidős diákok foglalkoztatása lehet. A munkaügyi és az adóbírságra viszont ilyenkor is számíthat a foglalkoztató, ha nem néz utána az aktuális munkaügyi, adózási szabályoknak. Az alábbiakban ebben szeretnék segíteni.

Pályázatfigyelő

Megváltoztak a gazdálkodási napló vezetésének szabályai a Vidékfejlesztési Program támogatásai esetében

Munkavégzés vasárnapi és munkaszüneti napokon. Mire figyeljünk?

A törvényi rendelkezések értelmében a munkaidő-beosztás szabályait a munkáltató állapítja meg, és erről köteles a munkavállalót is tájékoztatni. A munkáltató a munkaidőt az egészséges és biztonságos munkavégzés követelményére, valamint a munka jellegére figyelemmel kell, hogy beossza. A munkavégzés történhet általános munkarend szerint, vagyis heti öt napon, hétfőtől péntekig azonos munkavégzéssel, de a munkaidő munkaidőkeret vagy elszámolási időszak alkalmazása esetén egyenlőtlenül is beosztható. Ez utóbbi esetben a munkaidő beosztható a hét bármely napjára, illetve az egyes munkanapokra egyenlőtlenül is, viszont minden esetben figyelembe kell venni a vasárnapi és a munkaszüneti napi munkavégzés szabályait.

Aktualitások az agrárszakképzésben

2023 tavasza több olyan újdonsággal szolgált, amely közvetlen vagy követett hatással volt az agrárszakképzésre. Nézzük a részleteket!

Menedzser Tudás- és Válaszközpont

Kérdések és válaszok az őstermelők adózása köréből

Időszerű információk

Konferenciák, események, újdonságok a gazdálkodók és gazdálkodás kérdésköreiben