dr. Horváth István

dr. Horváth István

jogász, vezető munkajogi szakértő, tanszékvezető egyetemi docens


Munkajogász, vezető munkajogi szakértő, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense.


Szakértőként cégünk alapítása óta rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. A munkajog és a munkajoggal összefüggő tudományos keretek és joggyakorlat vezető egyetemi oktatójaként elemzi és részletezi cégünk előfizetői számára a foglalkoztatás legfontosabb kérdéseinek jogszabályi változásait.

 

Publikáció közül is kiemelkednek a munkaügyi ellenőrzés (foglalkoztatás-felügyelet) új rendszere és a pandémia nyomán különös jelentőségűre emelkedett távmunka szabályainak elemzése, véleményezése.
 

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Válogatott cikkei

A 2018-as év slágertémájának számító adatvédelmi rendelet, a GDPR bevezetéséhez kapcsolódik egy idei törvénymódosítás-csomag, amely nem kevesebb, mint 86 törvény között módosította a Munka Törvénykönyvét. A szabályok április 26-án léptek életbe és számtalan meglepő újdonságot tartalmaznak a munkaviszony hétköznapi világából. Elsőként a céges számítógép-használat kérdését tekintjük át.