dr. Kovács-Petruska Rita

dr. Kovács-Petruska Rita

jogász, adószakértő


Adószakértő, jogász, tájékoztatási kiemelt főreferens (Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály), a Menedzser Praxis állandó, vezető szakértője.

 

Adószakértőként, rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. Széles körű publikációs köre elsősorban a személyi jövedelemadó kérdéseit és jogszabályváltozásait elemzi. 

 

Mindemellett kiemelt figyelemmel szemlézi a nonprofit szervezetek számára kiemelt fontosságú adózási kérdéseket (csekély összegű támogatások, alapítványok), valamint a kisvállalati adó, és a cégautó adó és gépjárműadó kérdésköreit. 

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Válogatott cikkei

A mezőgazdasági őstermelők szervezeti formáit és adózását érintő tavalyi, nagy jelentőségű változások közismertek. Az adózási lehetőségeket tovább árnyalták az átalányadót érintő új megoldások a 2022-es évtől. Az elmúlt időszak tapasztalataira tekintettel érdemes összefoglalóan is áttekinteni az őstermelőket érintő nyilvántartási és ellenőrzési szabályokat.