Kovács-Kneitner Lea

Kovács-Kneitner Lea

igazságügyi és nemzetközi adószakértő


Okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, könyvvizsgáló-jelölt, a Menedzser Praxis Tudás- és Válaszközpont állandó szakértője.

 

Kiemelt tanácsadási szakterületei az ingatlan- és tőkejövedelmek adózása, de tanácsadó tevékenysége kiterjed a bérügyi kérdések, személyi jövedelemadó-tanácsadás és tb-ügyintézés területeire is.

 

Adószakértőként, rendszeresen és kiemelt terjedelemben ad elő a Menedzser Praxis Tudás- és Válaszközpont szakmai napjain. Főbb szakterületei a hazai és nemzetközi nagyvállalatok összetett nemzetközi tranzakciói, transzferár, ingatlan- és tőkejövedelmek adózása.

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít
  • Eddig 118 szakmai kérdésre válaszolt

Válogatott cikkei

Öcsg tárgyi eszközt értékesít 2021-ben, ha a kiegészítő tevékenységként nem került a NAK-hoz bejelentve, akkor az őstermelői bevételhez tartozik vagy a különadózó ingó értékesítésbe, és ha az ingó értékesítésbe kell rakni, akkor összegét fel kell-e osztani az öcsg tagok között vagy csak tag adózik, aki értékesítette?
Öcsg tagok költségelszámolás alapján állapítják meg a jövedelmüket kb. 24 millió Ft /fő. A 2021. évben mennyi szociális hozzájárulási adót kell fizetni és kinek kell előleget bevallani: a biztosított és a nyugdijas vagy kiskorú gyerek után?