Főoldal Nyíl Cikkek Nyíl Adatvédelem, webshop őstermelőknek
Idén március 1. és április 1. között került sor a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésre országszerte a Nébih irányításával, a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakembereinek közreműködésével. A 2023-as évnél kevesebb bírsággal zárult az idei élelmiszer-ellenőrzés, ezúttal is leggyakrabban higiéniai és nyomon-követhetőségi hiányosságokat állapítottak meg.
2024. március 1-jétől az 1 milliárd forint feletti árbevételű élelmiszer-kereskedők kötelesek a termék mellett elhelyezett tájékoztatással felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy az általuk árusított, előrecsomagolt termékek kiszerelése a korábban megszokottakhoz képest kisebb lett.
Méhészettel és méz előállításával foglalkozó őstermelő webshopot nyitna, ahol a mézet is eladná. Mivel webshopot nem üzemeltethet, jogosan merülhet fel a kérdés: hogyan tudja megoldani a gazda a webshop üzemeltetést?
Noha nemzeti szinten kiemelt figyelmet kapott a mezőgazdaság és a hatékonyságát segítő digi-tális megoldások, a pénzügyi források és a szakképzett munkaerő hiánya miatt a gazdák csak álmodni mernek a mezőgazdaságot hatékonyabbá átalakító digitális megoldásokról. Pedig ezek a technológiák nemcsak növelik az ágazat profitját, hanem a környezetet is kímélik.
A webes értékesítés és az online piac használata immáron az őstermelők számára is nyitott és egyre nehezebben nélkülözhető. A megfelelő felületeknek köszönhetően az őstermelők akkor is értékesíthetnek az interneten keresztül, ha nincs saját honlapjuk, webshopjuk. Fontos ugyanakkor, hogy Nagyon fontos, hogy az őstermelő tisztában legyen az értékesítés aktuális szabályaival.