adminisztrátor

adminisztrátor

ferikitolti


  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít
  • Eddig 431 szakmai kérdésre válaszolt

Válogatott cikkei

A veszélyhelyzettel összefüggésben kidolgozott Gazdasági Akcióterv lehetőséget ad az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok eltérő alkalmazására. Az eddigi 15 nap helyett már 20 napig lehet ebben a formában foglalkoztatni munkavállalót egy hónapon belül. Ennek köszönhetően lényegesen rugalmasabbá válik az alkalmi- és az idénymunka igénybe vétele a mezőgazdaságban.
A vírushelyzet fokozódására tekintettel Magyarország Kormánya március 11-én Veszélyhelyzetet hirdetett. A március 12-étől hatályos új rendszer egyben különleges jogrendet is jelent.
Egy augusztus közepén kihirdetett és hatályba lépő módosítás jelentősen növeli az agrártámogatás összegét a mezőgazdaság több kulcsfontosságú ágazatában. A támogatások egy részénél a pályázati határidő is meghosszabbodott. Tekintse meg mellékelt iratmintánkat is!
A szívességi munkavégzés napjainkban is használt fogalom, sokan azonban tévesen azt gondolják, hogy a munkaügyi hatóság ezt „bünteti”. A jogszerű szívességi munkát a törvény nem szankcionálja, mivel ellenérték nélkül, segítségképpen történik, nagyrészt rokoni, baráti kapcsolatokon alapul. Ezt a fajta munkavégzést ugyanakkor csak nagyon keskeny mezsgye választhatja el a jogszerűtlen munkavégzéstől, ami már komoly munkajogi kérdéseket vethet fel egy ellenőrzés során.